fbpx
Tijdlijn – Onori
3605
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-3605,wp-custom-logo,theme-audrey,eltd-core-1.1.1,woocommerce-no-js,audrey-ver-1.5,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,eltd-woocommerce-columns-2,eltd-woo-normal-space,eltd-woo-single-thumb-below-image,eltd-woo-single-has-pretty-photo,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
 

Tijdlijn

Ons verhaal

Alfred Vaessen is de drijvende kracht en het gezicht achter Onori. Inmiddels als vierde generatie in de kledingbranche en met al meer dan dertig jaar ervaring in staat om met zijn team al uw bedrijfskledingwensen te vervullen. Onori is gespecialiseerd in het begeleiden van corporate kleding trajecten. We inventariseren samen met onze relaties hun wensen en ideeën en brengen een advies uit. Van groot belang zijn de vragen: “Waar is de kleding voor bedoeld” en “binnen welk tijdsbestek moet er geleverd worden”. Is er sprake van een harde deadline in verband met een opening, een beurs of evenement of is het haalbaar om een custom made traject op te starten? Indien de tijd te kort is adviseren we onze relaties een standaard of customized traject. Onderscheidend en herkenbaar binnen uw huisstijl dat is onze uitdaging.

g

Rond 1900

Hoe het begon

Rond 1900 opende mijn overgrootvader Hendrik Vaessen de deuren van een kledingzaak aan de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek. Jarenlang werden de klanten in de regio als marskramer lopend bezocht. Nadat de tot winkel verbouwde woonkamer te klein werd bevonden werd er in 1955 een groots nieuw pand met twee verdiepingen gebouwd.

t

1964

Eerste uitbreiding

Na een eerste uitbreiding in Nunspeet werd in 1964 de deuren van het verbouwde pand in Wezep geopend. Dames en herenconfectie op de eerste verdieping en lingerie, casual- en kinderkleding op de begane grond. Mijn vader werkte al enige jaren in de zaak en werd nu als firmant verantwoordelijk voor dit filiaal.In 1979 werd de stap gezet om met een smallere collectie naar het nieuwe winkelcentrum in Wezep te verhuizen.

h

1987

Vierde generatie

Vanaf 1987 ben ik begonnen in de winkel van mijn ouders als vierde generatie in de kleding. Nadat we een jaar in Wezep hadden samengewerkt, werd in 1989 een grote stap gezet. Besloten werd om de gemengde dames- en herenmode zaak in Wezep op te heffen en een nieuwe formule te starten in Harderwijk. Met ons nieuwe bedrijf Hommage brachten we een ode aan de man. Een breed merkenpakket zorgde ervoor dat de nieuw opgebouwde klantengroep zich privé en zakelijk goed kon kleden.

a

2000

Aanpassing winkelformule

In het jaar 2000 werd de winkelformule aangepast. Een eigentijds concept, een design-achtig<br /> interieur en slechts vier merken. De formule kreeg landelijke aandacht en ik werd genomineerd tot jong mkb-er van het jaar. Het merkenpakket betrof Corneliani, Hugo Boss, Armani en Girbaud. Tevens werd bij de heropening Hommage door Hugo Boss uitgeroepen tot pilotstore of the year. In hetzelfde jaar werd Hommage corporate fashion opgericht, waarmee een start werd gezet met onze huidige groothandel.

2005

Nieuw pand gebouwd

Na enkele turbulente jaren van groei werd in 2005 besloten om de detailhandelsactiviteiten<br /> te stoppen. Een moeilijke en zware boodschap naar onze klanten in de winkel. Met veel enthousiasme en plezier hadden we hen 18 jaar van een passend advies voorzien.<br /> Er werd een groot nieuw pand gebouwd voor de nieuwe formules: Hommage Corporate Gifts en Onori Corporate Fashion, aan de Nobelstraat in Harderwijk. In oktober 2007 hebben we vol trots de deuren geopend.

a

2014

De brand

Helaas heeft in 2014 een grote brand ons volledige pand verwoest. Als tijdelijk onderkomen hebben we 14 maanden aan de Daltonstraat gezeten in Harderwijk. Vervolgens hebben we in 2016 een feestelijke heropening gehad van ons pand aan de Nobelstraat. Het fraai herbouwde pand aan de Nobelstraat is vervolgens weer betrokken en werd door Onori voor ongeveer een derde zelf gebruikt. De wensen ten aanzien van de logistiek in ons pand zijn toen door de jaren heen veranderd. In 2020 kregen we de vraag van een ondernemer of we het pand wilden verkopen en we zijn tot overeenstemming gekomen. Vervolgens zijn wij in 2020 terug verhuisd naar de Daltonstraat in Harderwijk. De nieuwe locatie is logistiek een hele verbetering waarbij we alles compact op de begane grond hebben: Kantoor, showroom en magazijn.

a

2021

Vijfde generatie

Met de verhuizing naar de Daltonstraat heeft ook de vijfde generatie het bedrijf betrokken. Mijn dochter Carlijn is gestart bij Onori. Met haar kennis van marketing maar ook haar bedrijfskundige achtergrond hopen we nog verder door te kunnen groeien en voor u nog vele mooie projecten te mogen doen!

Vragen en/of opmerkingen? Klik hier en laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact op!